February 2021

Het loopt storm!

We zijn erg blij met de grote hoeveelheid reacties (èn bestellingen van meetsensors). Op het ogenblik zijn er ruim 70 (!) meetsensors besteld, en de eerste sensors zijn al in de lucht. De werkgroep is er maar druk mee. Het bouwen van de sensors uit ruim 20 verschillende onderdelen is een secuur werkje. Dat betekent ook dat we de mensen die heel recent een sensor hebben besteld, moeten vragen wat geduld te hebben. Natuurlijk leveren we de sensors op volgorde van binnenkomst van de bestellingen. Mocht je zelf willen meebouwen aan de hand van een gedetailleerde handleiding, dan graag! We zijn vooral nog op zoek nr bouwers in de kern Sint-Oedenrode. Stuur dan een mail naar secretariaat@samenmetenmeierijstad.nl

'Burgers meten zelf vieze lucht...'

Het Brabants Dagblad van vandaag besteedt aandacht aan ons burgerinititiatief:

Uitstoot van fijnstof door houtkachels hoger dan gedacht

Dat de uitstoot van houtkachels deel uitmaakt van de fijnstofproblematiek is bekend. Nu blijkt dat het percentage fijnstof dat door houtkachels wordt uitgestoten hoger is dan werd gedacht. Lees hier over in het artikel dat het dagblad Trouw erover heeft gepubliceerd.

Eerste serie sensors wordt geplaatst

Er zijn nu 18 sensoren klaar en die gaan we volgende week uitzetten bij de eerste aanmelders.

Als een speer

Het project ‘Samen Meten’ gaat als een speer.
Zoals bekend hebben eind vorig jaar ruim 70 mensen laten weten dat ze belangstelling hebben. Daarna stuurde Samen Meten Meierijstad een vragenlijst uit en daarop reageerde de helft van die groep. De meesten zijn bereid om maximaal € 50 te betalen voor een sensor, zo bleek.
Goed nieuws: inclusief onderdelen en behuizing kosten de meetsensoren € 45 per stuk. De assemblage wordt door vrijwilligers gedaan en kost dus niks. Uw bestelling is definitief als u de kosten heeft overgemaakt. U vindt hier de link naar het bestelformulier.